Araştırmacılar, bu iki meyvede olan bileşimin kanser hücrelerini kısa
sürede öldürdüğünü ispatladılar.
Texas Agrilife Research Merkezi araştırmacıları, sadece şeftali ve erikte
çok yüksek oranda bulunan iki fenolik bileşimin kanser hücrelerini kısa sürede
öldürdüğünü ispatladılar ve sonuçlarını Journal of Agriculture and Food
Chemistry Dergisi’nin son sayısında yayımladılar.
Araştırıcılardan Dr. David Bryne, “Kemoterapi tüm hücreleri öldürebilirken
meyve kökenli bileşimler sağlıklı hücreleri hiç etkilemez, fakat kanser
hücrelerine toksik yani öldürücü etki yapar” dedi.
Meyvelerdeki antioksidan oranlarını da araştıran bilim adamları, bilinen
bütün meyveler içerisinde eriğin en yüksek oranı taşıdığını görünce şaşırdılar.
Dünyadaki kadın ölümlerinin % 16’sı meme kanserinden kaynaklanıyor. Bu
yüzden özellikle şeftali ve eriğin tedavi edici etkilerinin kadınlara
tanıtılarak tüketimlerinin artırılması öneriliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder